Marieke Nijmanting

 

Marieke NijmantingMarieke Nijmanting (1967) is afgestudeerd als psycholoog (drs./MSc, Universiteit van Amsterdam en de Open Universiteit), econoom (drs./MSc, Universiteit van Amsterdam) en hypnotherapeut (Seth Academie, Utrecht). Ook volgde zij jarenlang beeldende lessen, zoals olieverf schilderen bij Maarten Krabbé, beeldhouwen, fotografie, glas-in-lood en grafische vormgeving (diploma Grafische School Amsterdam). Marieke is als professioneel beeldend kunstenaar geaccrediteerd door het CBK (Centrum Beeldende Kunst).

Eerder woonde en werkte Marieke in Amsterdam en Hilversum, daar had zij een eigen psychotherapie praktijk. Haar specialisaties zijn: groeps- en relatietherapie, kindercounseling, NLP, creatieve- en dramatherapie, hypnotherapie, werkgerelateerde problematiek en zingevingstherapie. Sinds 2003 woont Marieke op een woonboerderij in Drenthe. Op kleinere schaal geeft ze nog therapie, les en trainingen, maar de meeste tijd besteedt Marieke aan het maken van beeldend werk en schrijven. 

Inmiddels zijn er 24 boeken gepubliceerd, waaronder kinderboeken, toneelstukken, non-fictie voor therapeuten en literaire fictie. 

Ook zit Marieke in de Raad van Toezicht van Forest Forces: www.forestforest.org / www.forestforces.nl. Deze stichting zet zich in voor de bescherming van de Amazone door allianties aan te gaan met o.a.: inheemse gemeenschappen, Ministerie van Justitie in Brazilië en universiteiten (criminologie). Centraal staat het versterken van traditionele gemeenschappen door toegang tot het rechtssysteem te faciliteren en door het inzetten van moderne technologie om beter te kunnen surveilleren. Dit alles om illegale houtkap tegen te gaan.

E-mail
Info