Romans & Novellen

Confiteor, ik beken


Roman


Tecla, een ambitieuze psychiater, komt na haar afscheidsfeestje thuis in een leeg huis. Alles opgeofferd. En nu is er niets meer.


Dan staat plotseling een voormalige patiënt voor haar deur. Giel hoort verschillende stemmen in zijn hoofd, waarvan er een niet praat maar wel tekent. En hij loopt rond met het onheilspellende gevoel dat hij onlangs een levertransplantatie heeft ondergaan. De lever van Mustafa Nasar, een belangrijk strateeg binnen Al Qaida, zou nu in hem groeien.


Tecla stopt Giel in de groepsaccommodatie achter het huis. Even later moet hij het huis schoonmaken, haar voeten masseren en besluit ze hem te houden. En wanneer er nog twee schizofrene patiënten bij haar aan kloppen, dan weet Tecla het zeker: haar werk is nog niet voorbij.

Tecla voegt de begoochelingen van haar mannen samen en creëert een waanzinnige wereld waarin zij de oppermacht is. Een afrekening met haar

Monsterparade


Roman


Wanneer Mon verhuist naar Circus Dingemans verstoort zij daar het evenwicht voorgoed. Drie broers en een meisje. Bij Benja trekt ze in en Marcus stort zich vanaf dat moment op de Freakshow van weleer. Met een monsterlijke parade trekt hij door de stad, in de voormalige tijgerkooi zit een vrouw met baard. Naast haar dikke Josefien, korte Thomas, Jan de Wrattenman, Down elfjes, dementerenden, Natte Toos en Geile Olga.


Maxi vertelt over de periode vanaf de komst van Mon: hoe de broers in de ban raken van dit enigma, haar helen van vroegere trauma’s en elkaar ondertussen mee de afgrond intrekken.


Er zijn grenzen aan wat de liefde vermag.

Een verhaal over ambivalente esthetiek, een goddelijke profetie en een pigmentloos vlekje op een balzak dat uitgroeit tot een jeukende obsessie van formaat.

De kluizenaar en de reiziger


Novelle


Eveline besloot als kind dat praten geen enkel nut diende. Nu is ze volwassen en weet het zeker. Ook haar huis komt ze niet meer uit. Alleen met haar “oom Han van ver” voelt ze een connectie. De kluizenaar en de reiziger, over hoe dat eigenlijk hetzelfde is.


Opgenomen in “Zingevingstherapie”.


De Kelders van Parijs


Novelle


Ally daalt af in de kelders van Parijs. Ze maakt een hallucinerende reis door gewelfde spelonken, verborgen kunstateliers en stinkende riolen.


Opgenomen in “Creatieve Therapie”.